Naročite se Pišite nam

Sledite nam na: FB / G+

Parodontologija

Parodontologija in parodontalna bolezen v dentalnem studiu Idea Nova . Nudimo vse storitve s področja zdravljenja in preprečevanja parodontalnih bolezni oz. parodontoze.

Parodontologija in parodontalna bolezen

Zdrave dlesni in zdrava kost sta temelj zdravega zoba. Tako kot hiša, tudi zobje lahko stojijo samo na dobrih temeljih.

S področja parodontologije izvajamo: kiretažo (klasično in operativno), prekrivanje obrabljenih zobnih vratov, plastično kirurgijo dlesni, gingivektomijo, biokemijsko in vodeno tkivno regeneracijo, molekularno diagnostiko parodontalne bolezni, odpravljamo težave z zadahom, predprotetsko kirurgijo.

Simptomi parodontalnih težav

Vneta dlesen postane temno rdeča, nabrekla in na dotik hitro zakrvavi, kar lahko opazimo ob ščetkanju. Vneta dlesen se lahko popolnoma pozdravi, česar pa ne moremo reči za parodontalne bolezni, ki trajno poškodujejo obzobna tkiva. Zato je pravočasno obisk dentalnega studioa in zdravljenje vnetih dlesni ključnega pomena.

Kaj je parodontana bolezen in kaj odpravljamo s storitvami s področja parodontologije:

Parodontologija je veda, ki preučuje nastanek in zdravljenje parodontalne bolezni. Parodontalna bolezen pa je vnetje dlesni in obzobnih tkiv, ki služijo kot opora zobu, zaradi kopičenja in razmnoževanja bakterij na površini zoba. Je ena najpogostejših okužb pri odraslih. Nezdravljeno vnetje lahko privede do izgube zob in ogrozi splošno zdravstveno stanje posameznika. Parodontalna bolezen se začne kot gingivitis, z leti napreduje v globino (parodontitis), postopoma uničuje zobovje in povzroči majavost le teh. Če ne ukrepamo pravočasno, zobje tudi izpadejo. S pomočjo modernih parodontoloških metod lahko bolezen hitro odkrijemo. Vneto dlesen lahko popolnoma pozdravimo, parodontalno bolezen pa delno, saj trajno poškoduje obzobna tkiva. Pravočasno zdravljenje je ključnega pomena.

Z ustreznimi paradontološkimi posegi lahko dosežemo estetsko lepše dlesni.

Za več informacij ali naročanje nas pokličite ali nam pošljite sporočilo:

SLO +386 (0)30 630 111 SLO +386 (0)5 302 95 55